به گزارش قدس آنلاین، «ابراهیم هزارجریبی» افزود: در بیش از ۷۰ درصد کشورهای دنیا به کشاورزان پنبهکار یارانه داده میشود تا بتوانند از ارزش افزوده این محصول استفاده کرده و این صنعت را حفظ کنند.
مجری طرح پنبه وزارت جهاد کشاورزی اظهار داشت: به همین منظور برنامههای حمایتی دولت از پنبهکاران کشور نیز اجرا شده که شامل استفاده از آبیاری میکرو، استفاده از کشت مستقیم، اعطای تسهیلات ۴ درصد برای کمباین پنبه، استفاده از ارقام زودرس و اعطای تسهیلات یارانه، نصف قیمت بذر است.
وی تصریح کرد: در همین راستا عملکرد پنبه، در هکتار ۳ هزار کیلوگرم افزایش یافته که با این وجود نیاز به حمایتهای بیشتر دولت همچنان وجود دارد.
هزارجریبی با بیان این که در برنامه ششم توسعه توانستیم تولید این محصول را ۲ برابر کنیم، افزود: اخیر توانستهایم ۱۵۰ هزار تن وش را به بیش از ۳۰۰ هزار تن تولید افزایش بدهیم.
مجری طرح پنبه وزارت جهاد کشاورزی گفت: این در حالی است که در صنایع نساجی به ۵۰۰ هزار تن وش نیازمندیم تا بتوانیم از آن ۱۵۰ تا ۱۸۰ هزار تن پنبه مورد نیاز صنایع نساجی را به دست آوریم.
هزارجریبی دسترسی نداشتن به ماشینآلات برداشت پنبه و کمبود صنایع جانبی پیشرفته را از مهمترین مشکلات کشاورزان پنبهکار دانست و اظهار داشت: همچنین مشکل قیمت پنبه، مدیریت نابجا در واردات، اعطای ارز ارزانقیمت به وارد کنندگان، باعث کاهش صرفه اقتصادی پنبه شده است.
گفتنی است؛ سطح زیر کشت پنبه در کشور ۱۰۰ هزار هکتار است که بیشتر کشت مربوط به استانهای خراسان رضوی، خراسان جنوبی، خراسان شمالی، گلستان، فارس و اردبیل است.
نظر شما